Ga naar de inhoud
Beiden geadopteerd

Vriendinnen (en collega's) VS doen DNA-test en blijken zussen

Vriendinnen Cassandra Madison en Julia Tinetti. Beeld © WTIC

De twee leken wel heel veel op elkaar, kregen ze vaak te horen van collega's. De Amerikaanse Cassandra Madison (32) en Julia Tinetti (31) leerden elkaar in 2013 kennen toen ze in hetzelfde restaurant werkten en werden meteen vrienden. Uit een DNA-test bleek onlangs dat ze ook zussen zijn.

Voor de grap zeiden Cassandra en Julia weleens dat ze zussen waren, zeggen ze tegen CNN. Soms trokken ze zelfs een soortgelijke outfit aan naar het restaurant in Connecticut waar ze werkten, om klanten en collega's nog meer te verwarren. 

Tatoeage

De twee hadden opvallend veel gemeen. Ze werden allebei geadopteerd uit de Dominicaanse Republiek. Allebei hebben ze een tatoeage van de vlag van het land. Dat zorgde meteen voor gespreksstof. "We hadden direct een klik", zegt Cassandra. "Onze karakters waren hetzelfde, dus het was makkelijk om met elkaar om te gaan." 

Op een dag bekeken ze elkaars adoptiepapieren om te kijken of ze niet daadwerkelijk zussen waren, maar, zo bleek, ze hadden allebei een andere biologische moeder. "Maar we gingen gewoon door met alsof doen, ook al waren we geen zussen", zegt Cassandra. "Tenminste, dat dachten we."

Utrechtse
Lees ook:
Utrechtse Xiangxia spoort schoolkind op dat haar als baby vond: 'Nu mijn ouders nog'

Twee jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, in 2015, verhuisde Cassandra naar Virginia en hielden de twee contact via Facebook. In hetzelfde jaar overleed haar biologische moeder, maar met de rest van de familie, onder wie haar vader, had ze inmiddels contact. 

DNA-test

Bij een bezoek aan de Dominicaanse Republiek vertelde haar vader haar dat hij en zijn vrouw nog een kind had opgegeven voor adoptie. Volgens het papierwerk woonde die ook in Connecticut, haar vader had Cassandra er nooit over verteld. Maar uit een DNA-test bleek dat die vrouw - toevallig een vriendin van Julia - slechts een verre nicht was. 

Cassandra spoorde haar vriendin Julia daarop aan om ook een test te nemen, en wat bleek: de twee waren toch zussen. Ook Julia bezocht vervolgens haar biologische familie. "Het was alsof ik mezelf zag in die mensen. Het was altijd een mysterie voor me waar ik vandaan kwam, maar nu wist ik het eindelijk."

Geadopteerde Amanda zoekt antwoorden: 'Ik ben naamloos'

01:48
Amanda Janssen is geboren in Sri Lanka, maar groeide op in Nederland. Bij haar adoptie zijn veel dingen misgegaan. Zo kloppen haar adoptiepapieren niet en bleek haar zusje helemaal geen familie te zijn.