Zuidoosten Turkije

Zeker elf militairen verongelukt bij crash Turkse helikopter

05 maart 2021 01:01
Militairen en hulpverleners verzamelen zich bij het wrak. Beeld © ANP

Een crash van een legerhelikopter in het zuidoosten van Turkije heeft zeker elf militairen het leven gekost. Twee van hen overleden in een ziekenhuis nadat ze daar met twee andere gewonden heen waren gebracht. Het ongeluk gebeurde in de provincie Bitlis, meldde het Turkse ministerie van Defensie.

Het ging om een Cougar-helikopter waarmee het contact een half uur na het opstijgen werd verloren. Het wrak is gevonden na een zoektocht met onder meer drones. Onder de doden is een luitenant-generaal. De EU, de VS en de NAVO hebben hun condoleances overgebracht aan de bondgenoot.

Claim PKK

De militaire vleugel van de verboden Koerdische partij PKK claimt het toestel te hebben neergeschoten, melden Koerdische media. Turkije houdt het op een ongeluk. Op tv-beelden van de plek van de crash is te zien dat het zicht door het barre weer erg slecht is in de bergachtige regio.

De Turkse strijdkrachten voeren al jaren militaire operaties uit tegen Koerdische milities in het zuidoosten van het land. In 2017 stortte een legerhelikopter neer in de zuidoostelijke provincie Sirnak waardoor dertien militairen omkwamen.

Gewonde militairen worden naar een ambulance gebracht. Gewonde militairen worden naar een ambulance gebracht.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massa-arrestaties in Turkije na vondst 13 lichamen in Noord-Iraakse grot

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore