Botsing met vrachtwagen

13 van 25 inzittenden in één auto omgekomen bij verkeersongeval VS

03 maart 2021 02:30 Aangepast: 03 maart 2021 02:34
Agenten ter plaatse spreken van een 'gruwelijk tafereel'. Beeld © ANP

In de Verenigde Staten zijn zeker dertien mensen omgekomen bij een verkeersongeval. Een persoonsauto met 25 inzittenden botste er op een vrachtwagen. "Dit voertuig was uiteraard niet voor zoveel mensen bedoeld", zegt een politiewoordvoerder.

Het ongeluk gebeurde gisterochtend in de Amerikaanse staat Californië, nog geen twintig kilometer van de Mexicaanse grens. Een auto van het merk Ford, bedoeld voor maximaal acht passagiers, botste er op een vrachtwagen. 

'Vreselijk'

Er bevonden zich op het moment van de botsing 25 mensen in de auto. "Het is vreselijk dat er zoveel mensen in het voertuig zaten", vertelt een politiewoordvoerder aan CNN. "Er waren niet genoeg veiligheidsvoorzieningen om iedereen veilig in het voertuig te houden."

Agenten ter plaatse beschrijven een 'gruwelijk tafereel'. Mensen zouden uit het voertuig geslingerd zijn of raakten bekneld in de wagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Automobilist loopt weg na ongeval, laat medepassagier zwaargewond achter

Er was eerst onduidelijkheid over het aantal slachtoffers, maar volgens de politie zijn dertien mensen, waaronder de 22-jarige bestuurder, overleden. De inzittenden waren tussen de 16 en 55 jaar oud, veel van heen raakten gewond. Zij zijn naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Ook de 69-jarige chauffeur van de vrachtwagen raakte lichtgewond.

Mexicaanse slachtoffers

"Het is nog te vroeg om te speculeren over de oorzaak van het ongeluk", vertelde de politiewoordvoerder. "Het belangrijke is dat er dertien mensen om het leven zijn gekomen. Wij zijn het aan de nabestaanden verplicht om eerst goed en gedegen onderzoek te doen."

Medewerkers van het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ter plaatse omdat er zeker tien Mexicanen onder de doden zouden zijn. Een aantal van de inzittenden is nog niet geïdentificeerd. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore