Andrew Cuomo

Gouverneur New York biedt excuses aan voor 'flirterig' gedrag

01 maart 2021 05:27 Aangepast: 01 maart 2021 05:39
Gouverneur Andrew Cuomo van New York. Beeld © ANP

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft zijn excuses aangeboden voor uitspraken die 'onbedoeld geïnterpreteerd kunnen zijn als geflirt'. Hij geeft toe dat hij mogelijk opmerkingen heeft gemaakt die, gezien zijn positie, 'te persoonlijk zijn geweest' en daardoor verkeerd zijn opgevat.

Dat vertelde Cuomo gisteren, nadat hij vorige week door twee vrouwen beschuldigd werd van ongewenst seksueel gedrag. Het gaat om twee medewerksters van Cuomo.

Kus op de mond

Een vrouw zegt dat ze afgelopen najaar verschillende seksueel getinte en persoonlijke vragen kreeg van haar baas, de andere vrouw zegt dat de gouverneur haar ongevraagd een kus op de mond gaf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flirten blijkt standaard gezichtsuitdrukking: 'Nederlanders zijn er niet goed in'

Cuomo, die in zijn staat erg populair is vanwege zijn corona-aanpak, sprak de beschuldigingen in eerste instantie tegen. "Ik begrijp nu dat mijn interacties mogelijk ongevoelig of te persoonlijk zijn geweest", stelde hij later.

Lichtzinnigheid

De Democraat ontkent ooit iemand ongepast te hebben aangeraakt of voorstel te hebben gedaan. Cuomo stelt dat hij wel eens 'speelse grapjes' maakt. "Ik bedoel dat niet beledigend en probeer alleen wat lichtzinnigheid en plagerij toe te voegen aan wat een zeer serieuze zaak is."

Een advocatenbureau gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen van seksueel ongewenst gedrag aan het adres van de gouverneur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gouverneur New York bevestigt: US Open gaat door zonder publiek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore