Ga naar de inhoud
Twee prikken

Amerikaan (84) rijdt duizenden kilometers voor coronaprikken

Duane Renberger. Beeld © KEPR

Sommige mensen moeten wat over hebben voor het halen van een coronavaccin. Zoals Duane Renberger uit de Amerikaanse stad Oklahoma. Hij reed ruim 2800 kilometer, heen en terug, om zijn prikken te halen. Prikken, want hij moest er twee halen.

De lokale zender KEPR sprak met de 84-jarige Renberger op een vaccinatielocatie in de staat Washington. Hij staat nog steeds geregistreerd in Washington, daarom moet hij zijn prikken hier halen. 

Een
Lees ook:
Een jaar besmettingen, doden en nu prikken: dit zijn de cijfers

Renberger woont momenteel in Oklahoma en had dus een rit gemaakt van 1766 mijl, omgerekend 2842 kilometer. Volgens Google Maps is het 26 uur rijden van Oklahoma naar Washington. 

Bekijk ook: Zwembaden dicht? Dan maar afzwemmen in een zeecontainer

02:25
De wachtlijsten voor zwemlessen blijven groeien nu de zwembaden al een tijdje dicht zijn door de coronamaatregelen.

En Renberger was al aan de derde van zijn vier ritten bezig, want hij kwam zijn tweede prik halen. "Ik heb het ervoor over om mezelf en anderen te beschermen", zegt Renberger tegen KEPR.

Hij zegt dat iedereen het virus serieus moet nemen. "Dit is geen oefening. Corona is een groot probleem." De 84-jarige springt niet meteen terug in de auto naar Oklahoma. Hij gaat op bezoek bij zijn dochter.

Wat
Lees ook:
Wat mag nu wel met buiten sporten en wat mag niet?

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.