'Te hard gereden'

Ernstig auto-ongeluk Tiger Woods: 'Geluk dat hij nog leeft'

23 februari 2021 20:41 Aangepast: 24 februari 2021 07:48
Beeld © AFP/PA Images

Golficoon Tiger Woods raakte gisteren gewond bij een auto-ongeluk in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië. De Amerikaan reed 'harder dan de normale snelheid' vlak voordat hij met zijn auto van de weg raakte, hebben de autoriteiten van het district Los Angeles gemeld bij een persconferentie.

Woods sloeg met zijn auto over de kop en belandde langs de kant van de weg. Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De golfer werd door brandweerlieden uit zijn voertuig gehaald. 

'Overweldigende steun en hulp'

De artsen van Woods laten in een verklaring weten dat de golfer na het ongeluk naar het ziekenhuis is gebracht en daar meteen met spoed geopereerd is. Omdat hij meerdere breuken had in zijn rechterbeen, heeft medisch personeel zijn onderbeen gestabiliseerd met een stang. In zijn enkel en voet zijn schroeven en pinnen geplaatst.

"Hij is op dit moment wakker en aanspreekbaar en nog in het ziekenhuis om weer op kracht te komen", staat er in het statement. De familie bedankt alle artsen, de politie en de brandweer voor de 'overweldigende steun en hulp'. Woods verkeert buiten levensgevaar. 

'Geluk dat hij nog leeft'

Er zou volgens ingewijden geen bewijs zijn dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed was. De autoriteiten wilden bij de persconferentie op verzoek van het management van Woods geen verdere uitspraken doen over zijn toestand. Volgens de districtssheriff heeft Woods 'geluk dat hij nog leeft'.

De auto van Woods na het ongeluk. De auto van Woods na het ongeluk.

Woods (45) won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus. Zijn golfcarrière stond al op pauze na een rugoperatie vorige maand.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore