Ongeluk in garage

Explosief 'gender reveal party' doodt aanstaande vader

23 februari 2021 10:32
Christopher kwam om het leven. Beeld © Facebook

Een 28-jarige Amerikaan zou voor het eerst vader worden en bouwde uit blijdschap een explosief, dat gebruikt zou worden voor de zogeheten 'gender reveal party'. Maar er ging iets mis: het ding ontplofte te vroeg.

Afgelopen zondag kreeg de politie een melding van een explosie in het dorp Liberty, in de staat New York. In de garage van een woning had zich een drama voltrokken.

Eerste kind

De 28-jarige Christopher Pekny was met zijn broer Michael (27) bezig met de voorbereidingen van een feestje, waar het geslacht van Christophers eerste kind onthuld zou worden. 

Samen bouwden ze aan een explosief dat op het feestje tot ontploffing gebracht zou worden. Welk materiaal ze daarvoor gebruikten, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de politie zegt tegen The New York Times dat het voorwerp bestond uit 'een soort pijp'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gender reveal party' in Californië eindigt in hevige bosbrand

Maar toen ging het mis: in de garage ontplofte de boel voortijdig en aanstaand vader Christopher kwam om het leven. Zijn jongere broer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel, maar hij moet wel aan zijn knie worden geopereerd.

Bizar

Peter (34), de oudste Pekny-broer, zegt tegen de krant dat dit 'de meest bizarre van alle bizarre ongelukken is die je je kunt voorstellen'. Volgens hem waren Christopher en Michael technisch zeer begaafd en 'konden ze alles maken wat ze wilden'.

Vlak voor kerst kreeg Christopher te horen dat hij vader zou worden; het zou een jongetje worden. "Hij keek er echt naar uit om een gezin te stichten. Hij begon zich te settelen en volwassen te worden", zegt Peter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alles wat fout is aan de gender reveal party, en hoe je er toch een kan geven

In Amerika gaat het af en toe mis bij dit soort feestjes. Vorige maand stierf een man uit Michigan, nadat hij werd getroffen door granaatscherven van een 'kanon-achtig' apparaat dat werd afgevuurd tijdens een babyshower.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore