Heroïne, cocaïne, marihuana

Vrouw van drugsbaron El Chapo gearresteerd: beschuldigd van drugshandel

23 februari 2021 05:19 Aangepast: 23 februari 2021 05:24
Emma Coronel Aispuro, de 31-jarige vrouw van drugsbaron El Chapo. Beeld © ANP

De 31-jarige vrouw van de drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán is gisteren aangehouden in Amerika. Ze wordt verdacht van drugssmokkel, want ze zou geprobeerd hebben om heroïne, cocaïne, marihuana en crystal meth de VS in te krijgen.

De vrouw, Emma Coronel Aispuro, heeft naast de Mexicaanse ook de Amerikaanse nationaliteit. Ze werd door de Amerikaanse autoriteiten aangehouden op het vliegveld van Dulles, net buiten Washington. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slagveld in Mexico na arrestatie zoon El Chapo

Ze zou niet alleen geprobeerd hebben drugs te smokkelen, Coronel Aispuro wordt er ook van verdacht mee te hebben geholpen aan de ontsnappingspogingen van haar echtgenoot.

Ontsnappingspogingen

De drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán ontsnapte in 2015 en 2016 uit Mexicaanse gevangenissen, waardoor hij wereldwijd bekend werd. Na de ontsnapping gaf hij een interview aan acteur Sean Penn, voor het tijdschrift de Rolling Stone. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan, want niet lang daarna werd hij opgepakt.

Levenslange gevangenisstraf

De Mexicaanse drugsbaron zit momenteel een levenslange straf uit in Amerika, nadat hij schuldig werd bevonden aan het runnen van een criminele organisatie, het distribueren van drugs en witwassen. De zoon van El Chapo werd twee jaar geleden ook aangehouden. 

Coronel Aispuro moet morgen voor de rechter in Washington verschijnen.

Bekijk ook: Agent die zoon El Chapo aanhield, doorzeefd met kogels

Op een parkeerplaats van een winkelcentrum in het Mexicaanse Culiacán werd de agent die de zoon van drugsbaron El Chapo aanhield, twee jaar geleden met 150 kogels doorzeefd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore