Frontale aanrijding

Drie Nederlanders omgekomen bij ongeluk in Ghana

22 februari 2021 16:08 Aangepast: 22 februari 2021 17:35
Snelweg bij de Ghanese hoofdstad Accra, de bestemming van de twee Nederlandse vrouwen. Beeld © Getty Images/Christian Thompson/Anadolu Agency

Bij een auto-ongeluk in Ghana zijn vrijdag twee Nederlandse vrouwen en een Nederlandse man omgekomen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan RTL Nieuws.

Volgens het ministerie gaat het om een 33-jarige vrouw uit Amsterdam, een 35-jarige vrouw uit Rotterdam en een 26-jarige Nederlandse man. De man zat achter het stuur. Het is niet bekend of de drie voor werk in Ghana waren. De familie is ingelicht over het overlijden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bezorgdrones ingezet in strijd tegen coronavirus in Ghana

De drie waren afgelopen vrijdag in een terreinwagen onderweg naar de hoofdstad Accra, aan de Atlantische kust.

Frontale botsing

Volgens ooggetuigen zou een tegemoetkomende truck op de rijbaan van de auto terecht zijn gekomen. "Er was iets kapot onder de vrachtwagen, waardoor de chauffeur de controle over het stuur verloor." De vrachtwagen kwam daarna op de andere rijbaan terecht.

"Een auto die voor de terreinwagen reed, kon nog net ontwijken, maar de wagen zelf was op volle snelheid en botste frontaal op de truck", zei de ooggetuige. "We hebben de tassen en telefoons van de passagiers aan de politie gegeven."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Ghanese media meldden dat de drie op slag dood waren. De twee inzittenden van de truck zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore