In Kenia

Zeldzame rothschildgiraffen omgekomen door laaghangende stroomkabels

22 februari 2021 01:25 Aangepast: 22 februari 2021 01:27
Zeldzame rothschildgiraffen, ter illustratie. Beeld © ANP

In een natuurreservaat in Kenia zijn drie zeldzame rothschildgiraffen op een verdrietige manier om het leven gekomen. De dieren liepen met hun lange nek tegen laaghangende stroomkabels aan en zijn geëlektrocuteerd.

Het is niet voor het eerst dat de dieren op deze manier aan hun einde komen. Volgens Afrikaanse media zijn in de afgelopen twee jaar in Kenia al zeker elf giraffen door elektrocutie om het leven gekomen. Dit weekend kwamen de drie giraffes om het leven in het natuurreservaat Soysambu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste witte giraffe op aarde krijgt gps-tracker tegen stropers

De rothschildgiraffe is zeldzaam, volgens schattingen lopen er nog zo'n zeshonderd rond in Kenia. In totaal zijn er bijna 30.000 giraffes in het land. "Deze elektriciteitskabels zijn gevaarlijk voor de dieren", vertelt een woordvoerder van Soysambu.

Onderzoek

De overheidsdienst Kenya Wildlife Service start een onderzoek naar de situatie ter plekke. Het natuurreservaat wil dat de elektriciteitskabels verplaatst worden. "Iedere dood is er een te veel", vertelt de woordvoerder. 

Bekijk ook: Kenia neemt maatregelen om uitsterven giraffe tegen te gaan

De giraffe heeft het lastig. Er is steeds minder leefgebied en hij is steeds vaker slachtoffer van illegale jacht. In Kenia wil men het tij keren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore