66-jarige verdachte

Aanhouding na reeks bombrieven in Duitsland

20 februari 2021 18:16 Aangepast: 20 februari 2021 18:16
Beeld © EPA

De Duitse politie heeft een 66-jarige verdachte aangehouden in de zaak rond bombrieven die naar Duitse voedingsconcerns zijn gestuurd.

De man uit de omgeving van Ulm werd thuis aangehouden en bood geen verzet. Hij was geen bekende van de politie. De verdachte heeft vooralsnog geen informatie verstrekt over de verdenking dat hij de afzender is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reeks bombrieven verzonden in Duitsland

Dinsdag was in het Zuid-Duitse Eppelheim een pakketje ontploft bij een drankenfabrikant. Woensdag raakten drie medewerkers van een Lidl-kantoor in het eveneens Zuid-Duitse Neckarsulm gewond door een exploderende bombrief. Zij moesten naar een ziekenhuis, maar er was geen levensgevaar.

Honderd rechercheurs

In een distributiecentrum bij de luchthaven van München werd woensdagnacht een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt. De bombrief was gericht aan een Beiers voedingsbedrijf, dat honderd werknemers evacueerde.

De Duitse justitie deed met meer dan honderd rechercheurs onderzoek naar de zaak. Zij achten het onwaarschijnlijk dat de verdachte nog meer explosieve poststukken heeft verstuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore