Dubai

Familie ontvoerde prinses: 'Er wordt thuis voor haar gezorgd'

19 februari 2021 21:41
Prinses Latifa sloeg alarm in een videoboodschap. Beeld © BBC News

De koninklijke familie van Dubai heeft gereageerd op de videoberichten van prinses Latifa, waarin ze zegt ontvoerd te zijn door haar familie en te vrezen voor haar leven. Volgens haar familie wordt ze 'thuis verzorgd'.

"Het gaat steeds beter met haar en we hebben hoop dat ze op een geschikt moment weer terugkeert in de openbaarheid", schrijft de familie in een verklaring via de Britse ambassade.

Geheime videobeelden

Deze week kwamen geheime videobeelden naar buiten waarin de 35-jarige Latifa zegt dat ze wordt vastgehouden in een villa. Aangenomen wordt dat haar vader, sjeik Mohammed al-Maktoum, verantwoordelijk is voor de ontvoering.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodkreet ontvoerde prinses duikt op: 'Ik weet niet of ik dit overleef'

De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties hebben na het verschijnen van de beelden de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat de prinses nog in leven is.

Geen details

Bij deze verklaring heeft de familie geen beeldmateriaal vrijgegeven en ook geen verdere details over haar gezondheid bekendgemaakt. "In reactie op alle berichten in de media over Latifa willen we iedereen die bezorgd was om haar welzijn bedanken, hoewel de verhalen absoluut niet laten zien hoe de situatie werkelijk is", schrijven ze.

Latifa nam de berichten in het geheim op met een telefoon, die ze wist te bemachtigen. Volgens de prinses bewaken meerdere agenten het gebouw waar ze zit. De ramen zitten op slot en ze kan niet naar buiten, vertelde ze. De prinses is doodsbang. "Iedere dag vrees ik voor mijn leven. Ik weet niet of ik deze situatie overleef."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sjeik van Dubai liet zijn dochters ontvoeren en dreigde met pistool op kussen

Haar vader is de steenrijke sjeik Mohammed al-Maktoum, heerser van Dubai en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder bewezen

Een Britse rechter achtte vorig jaar al bewezen dat de sjeik prinses Latifa, één van zijn 25 kinderen, liet ontvoeren. Latifa probeerde zowel in 2002 en 2018 uit Dubai te vluchten, uit angst voor haar vader.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore