Speculaties over corona

Vrouw Kim Jong-un voor het eerst sinds jaar weer in openbaar

17 februari 2021 05:36 Aangepast: 17 februari 2021 06:39
Ri Sol-ju aan de zijde van haar man Kim jong-un. Beeld © ANP

De vrouw van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is voor het eerst sinds ruim een jaar in het openbaar verschenen. De lange afwezigheid van Ri Sol-ju voedde speculaties over een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Op de beelden die werden vrijgegeven door Noord-Koreaanse staatsmedia is Ri te zien tijdens een concert in hoofdstad Pyongyang, aan de zijde van haar man. De dictator vierde de geboortedag van zijn vader en voorganger Kim Jong-il. 

Vorig jaar januari

Ri, van wie gedacht wordt dat ze 32 jaar oud is, verscheen voorheen vaker samen met haar man bij publieke gebeurtenissen. Dat gebeurde niet meer nadat ze vorig jaar januari aanwezig was bij de viering van een nationale feestdag. Haar afwezigheid leidde tot speculaties over een zwangerschap of coronabesmetting. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Noord-Koreaanse hackers vallen vaccinmaker Pfizer aan'

Volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst zou Ri tijdens de coronacrisis bewust niet naar buiten zijn gegaan om besmetting te voorkomen. Wel zou ze met haar kinderen hebben gespeeld. Volgens de Zuid-Koreanen hebben Kim en zijn vrouw drie kinderen, maar verder is weinig bekend over het gezin. 

Geen mondkapjes

Op de beelden uit het theater in Pyongyang is te zien dat er bij het concert geen mondkapjes worden gedragen, waar dat op oudere foto's soms wel het geval was. Noord-Korea heeft officieel nog altijd geen besmettingen met het coronavirus gemeld. 

Ri Sol-ju en Kim Jong-un in een theater in Pyongyang. Ri Sol-ju en Kim Jong-un in een theater in Pyongyang.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dreigen en onderhandelen: wat 'de schurken' willen van Joe Biden

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore