Ga naar de inhoud
158 miljard euro

Jeff Bezos weer rijkste man op aarde, onttroont Elon Musk

Jeff Bezos (links) en Elon Musk. Beeld © ANP

Amazon-topman Jeff Bezos is weer de rijkste man op aarde, waarmee hij Tesla-baas Elon Musk van de troon stoot. Musk was de afgelopen weken nog de rijkste persoon ter wereld, maar moet nu weer genoegen nemen met een tweede plek. Dat komt door een verdere daling van de koers van het aandeel Tesla op Wall Street.

Het fortuin van Bezos staat volgens de miljardairslijst van persbureau Bloomberg op meer dan 191 miljard dollar, omgerekend bijna 158 miljard euro. Dat is bijna een miljard dollar meer dan Musk nu heeft.

Investeringsronde

Het aandeel Tesla daalde gisteren met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging. De fabrikant van elektrische auto's was sinds vorig voorjaar bezig met een opmerkelijke opmars op de beurs in New York.

Het is de vraag hoe lang Bezos voor blijft lopen op Musk. Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, een concurrent van Bezos zijn Blue Origin, voert gesprekken over een investeringsronde waarbij een prijskaartje aan SpaceX kan worden gehangen van 92 miljard dollar. Dat is twee keer zoveel als de huidige waarde van SpaceX.

Jeff
Lees ook:
Jeff Bezos moet 21 miljoen per dag uitgeven als hij zijn geld wil opmaken