Glaasje wijn per dag

Franse non André vandaag 117 jaar oud, vorige week had ze nog corona

11 februari 2021 09:20 Aangepast: 11 februari 2021 09:37
De Franse zuster André viert vandaag haar 117de verjaardag. Beeld © AFP

Zuster André, de voor zover bekend oudste persoon in Europa, is vandaag 117 jaar oud geworden. Eerder deze week kwam ze in het nieuws omdat ze onlangs een besmetting met het coronavirus zonder al te veel problemen had doorstaan.

De non, die eigenlijk Lucile Randon heet, werd afgelopen maand positief getest op het coronavirus. Ze ging in isolatie, vertoonde geen ziektesymptomen, maar ze voelde zich wel erg moe. In haar verzorgingshuis raakten 81 bewoners besmet met het longvirus en kwamen tien mensen om het leven.

In deze video vertelt ze, de dag voor haar verjaardag, over haar besmetting:

Omelette sibérienne

Ze wilde haar verjaardag eigenlijk in alle stilte voorbij laten gaan, maar dat lukte niet helemaal. In het verzorgingstehuis in Toulon waar ze woont, was pers aanwezig.

En de kok van het tehuis had haar favoriete zoetigheid Omelette sibérienne (click hier voor het recept) gemaakt en andere lekkernijen geserveerd. Ze drinkt naar eigen zeggen dagelijks 'een klein glaasje wijn'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oudste vrouw (117) ter wereld nu ook oudste Japanse ooit

Japanse is oudste

Over een eventueel naderend levenseinde zei de zuster, die in 1944 tot de katholieke kloosterorde toetrad: "Nee, ik ben niet bang om te sterven". Ze zou naar eigen zeggen gelukkig zijn als ze kan worden herenigd met 'haar grote broer, grootvader en grootmoeder'.

Zuster André is voor zover bekend de op een na oudste persoon ter wereld. De oudste is Kane Tanaka uit Japan, die op 2 januari 118 is geworden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Drukke kinderen of ouderdomskwaaltjes: we grijpen te snel naar medicijnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore