Vrouw ook omgekomen

Nederlander omgekomen bij aanslag in Somalië

01 februari 2021 19:20
Het hotel. Beeld © ANP

Bij een aanslag op een hotel in Somalië is gisteravond een Nederlander omgekomen. Het gaat om een 35-jarige man uit Assen.

Dat meldt VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland en wordt bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 35-jarige man van Somalische afkomst zou in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn geweest vanwege zijn huwelijk. Zijn Saoedische vrouw is ook bij de aanslag om het leven gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

78 doden bij aanslag met vrachtwagen tijdens spits in Somalië

Terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist. Deze terroristische organisatie heeft banden met al-Qaeda. De terroristen lieten eerst een autobom ontploffen voor het hotel, waarna ze beveiligingspersoneel onder vuur namen.

Vervolgens drongen ze het gebouw binnen en doodden ze meerdere aanwezigen, onder wie de voormalige minister van Defensie van Somalië. Hoeveel mensen precies om het leven zijn gekomen, is onbekend. 

Contact met familie

De omgekomen Nederlander zou volgens Bureau Buitenland nog telefonisch contact hebben gehad met familie in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de familie van de man is geïnformeerd. Hij is inmiddels begraven in Somalië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore