Automobilisten verrast

Wie wil er een prik? Zorgmedewerkers VS mét vaccins vast in sneeuw

28 januari 2021 18:23 Aangepast: 28 januari 2021 18:28
Een automobilist krijgt een vaccin. Beeld © Josephine County Public Health

Wat te doen als je coronavaccins in je achterbak hebt liggen en je komt in een sneeuwstorm terecht? Klinkt bizar, maar het gebeurde echt, in de buurt van het Amerikaanse Cave Junction (Oregon). De medewerkers van Josephine County Public Health kozen ervoor automobilisten te vragen of ze een prik wilden.

De zorgmedewerkers waren op de terugweg van een vaccineersessie in Cave Junction toen ze vast kwamen te staan. De overige zes overgebleven vaccins waren bedoeld voor mensen in de plaats Grants Pass, een kilometer of 45 verderop. De vaccins zouden wel een uur of zes goed moeten blijven, dus was dat ritje goed te doen.

Geschaarde vrachtwagen

Maar toen ze in de sneeuwstorm terechtkwamen en een geschaarde truck met oplegger voor zich zagen, kwamen de twijfels of ze wel snel genoeg weg zouden zijn. De beslissing was snel gemaakt.

De besneeuwde weg. De besneeuwde weg.

De vaccins verspillen zou zonde zijn, dus werd aan andere automobilisten gevraagd of ze daar, in de sneeuw, een vaccin wilden krijgen. "Eén iemand was zo blij, die trok z'n shirt uit en sprong uit de auto", zei directeur van de organisatie Michael Weber tegen de New York Times.

'Het waren vreemde gesprekken'

Niet iedereen wilde een vaccin. De meesten vertrouwden het niet en bedankten vriendelijk, zei Weber. Dat begreep hij ook wel. "Het waren vreemde gesprekken. Stel je voor dat je aan de kant van de weg staat en iemand vraagt of je een prik in je arm wilt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Artsen waarschuwen: wees alert op gebruik van fillers bij Moderna-vaccin

Toch werden alle zes de vaccins aan de man gebracht. "Het was een van de coolste operaties ooit", zei Weber. 

Bekijk ook: Mensen met beperking krijgen ook vaccin: 'Je bent een kanjer'

Twee weken geleden werd in ons land begonnen met het prikken van mensen met beperking.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore