Ga naar de inhoud
Hersenbloeding

Trouwe hond wacht dagenlang bij Turks ziekenhuis op ziek baasje

Boncuk voor de deur van het ziekenhuis. Beeld © AP

Een ontroerend verhaal uit Turkije. Daar heeft een trouwe hond bijna een week lang voor de deur van een ziekenhuis gewacht, in de hoop dat haar baasje weer naar buiten zou komen.

Trouwe hond wacht dagenlang bij ziekenhuis op haar baasje

01:15

De eigenaar van de hond, Cemal Senturk, werd op 14 januari opgenomen in het ziekenhuis in het Noord-Turkse Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee.

Hij had een hersenbloeding en had dringend medische hulp nodig.

Achter de ambulance aangerend

Toen Senturk werd opgehaald met de ambulance achtervolgde zijn hond, genaamd Boncuk, de ambulance naar het ziekenhuis, meldt de Britse krant The Guardian.

Senturks dochter had de hond daar toen opgehaald en mee naar huis genomen, maar Boncuk ontsnapte en rende terug naar het ziekenhuis, op zoek naar zijn baasje.

'Ze deed niemand kwaad'

De hond heeft daar vervolgens dagenlang gezeten, melden lokale media. Volgens een beveiliger van het ziekenhuis kwam Boncuk iedere dag om 9.00 uur aangelopen, en bleef ze voor de ingang van het ziekenhuis wachten tot het donker werd.

Ze ging niet naar binnen, maar was wel erg alert, vertelt de beveiliger. "Telkens als de deur open ging, stak ze haar hoofd naar binnen om te kijken of haar baasje al naar buiten kwam."

Volgens de beveiliger was het hele ziekenhuis dol op de hond. "Ze deed niemand kwaad en zat heel braaf te wachten."

Hereniging

Afgelopen woensdag werd het wachten van Boncuk beloond: zijn baasje werd ontslagen uit het ziekenhuis en werd in een rolstoel naar buiten. "Ik heb haar heel erg gemist", zei Senturk tijdens de hereniging.

Praten
Lees ook:
Praten met je hond, met deze knoppen lukt het misschien