Kloppende geluiden

Week na explosie teken van leven van 22 Chinese mijnwerkers

17 januari 2021 13:51 Aangepast: 17 januari 2021 13:56
Er wordt bij de mijn een gat geboord. Beeld © Imago Stock & People GmbH

Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia vandaag tekenen van leven van 22 Chinese mijnwerkers ontdekt. De werkers zitten al een week ondergronds vast na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren.

De ontploffing op 10 januari heeft de uitgangsladder en het communicatiesysteem ernstig beschadigd waardoor geen contact mogelijk was met de arbeiders in de mijn bij de stad Qixia in de oostelijke provincie Shandong.

Hulpdiensten boorden een gat in de mijn en hoorden kloppende geluiden, meldt staatspersbureau Xinhua. De lokale autoriteiten willen nu voedsel en telefoonlijnen in de in aanbouw zijnde mijn te laten zakken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tientallen levend begraven bij Indonesische mijnramp

Twee ambtenaren zijn na het ongeluk ontslagen. Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

In december stierven 23 mijnwerkers nadat ze vast kwamen te zitten in een mijn in de zuidwestelijke stad Chongqing. Enkele maanden daarvoor kwamen 16 anderen om door koolmonoxidevergiftiging nadat ze ondergronds waren vast komen te zitten in een andere kolenmijn in de stad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore