Peperdure bulldog

Medewerker dierenwinkel VS stort zich op motorkap puppydief

06 januari 2021 03:30 Aangepast: 06 januari 2021 13:18
Het duurde ongeveer tien minuten voor de auto tot stilstand kwam. Beeld © KPRC

Een medewerker van een dierenwinkel in de Amerikaanse stad Houston bedacht zich geen seconde toen ze erachter kwam dat een puppy was gestolen. Na een achtervolging belandde ze op de motorkap van de dieven, die niet zomaar een hond meenam.

De betreffende puppy, een buldog, was namelijk 10.000 dollar waard. In videobeelden gemaakt door een automobilist is te zien hoe Alize James, de medewerker van dierenwinkel Bully Kamp, zich vastklampt aan de motorkap van de auto van de puppydief. Die rijdt op het oog met een aardige snelheid. 

De medewerker van de winkel rent achter het stel aan, maar wordt vervolgens aangereden en meters meegesleurd op de motorkap.

James had eerder een koppel ontvangen in de winkel. De twee waren van plan om een buldogpuppy van een bijzonder ras, ter waarde van 10.000 dollar, te kopen. Toen James de 'klanten' even alleen liet om wat formulieren te halen, namen de twee de benen. De vrouw van het stel had de puppy daarbij onder haar arm.

'Mijn gezondheid op tweede plaats'

James bedacht zich geen moment en rende achter de dieven aan. Ze zou zich zorgen hebben gemaakt om de zeven maanden oude hond, die net een operatie achter de rug had. "Ik dacht alleen aan haar gezondheid, de mijne kwam op de tweede plaats", zei James tegen lokale tv-zender KPRC. 

Toen James de twee achterhaald had, werd ze aangereden door de auto. Ze werd daarna een tweede keer geraakt, waarna ze op de motorkap belandde en zich vastklampte. "Ze reden heel wild, ik kon me nauwelijks vasthouden." Na een minuut of tien stopte de auto eindelijk, en kreeg James nog enkele klappen van de man. 

De twee wisten vervolgens te ontkomen, maar de vrouw van het koppel is inmiddels gearresteerd. 

Man redt puppy uit bek alligator

Vorige maand werd een puppy in Florida tijdens het uitlaten door een alligator het water in gesleurd. Zijn baasje bedacht zich geen moment en sprong in het water.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore