Kerstgedachte

Voor winkeldiefstal opgeroepen agent koopt kerstdiner voor daders

03 januari 2021 16:36 Aangepast: 03 januari 2021 16:45
Agent Matt Lima kocht cadeaubonnen voor de winkeldieven. Beeld © Somerset Police Department

Een Amerikaanse politieagent die afgelopen maand werd opgeroepen om enkele winkeldieven te arresteren in het stadje Somerset, besloot in plaats daarvan om de daders te trakteren op kerstboodschappen. Reden voor de barmhartige daad: de kinderen van de winkeldieven deden hem aan zijn eigen kinderen denken.

Agent Matt Lima werd opgeroepen door een supermarkt waar twee vrouwen niet al hun boodschappen hadden gescand, meldt de BBC.

Cadeaubonnen winkelketen

De vrouwen vertelden dat ze het de afgelopen tijd financieel zwaar hadden door tegenslag. Er was geen geld voor eten, maar ze wilden de kinderen wel een kerstdiner geven.

Agent Lima besloot de twee niet mee te nemen naar het bureau, maar ze een gebiedsverbod te geven voor de winkel. Daarnaast kocht hij voor 250 dollar cadeaubonnen van de winkelketen en gaf het aan de vrouwen. Daarmee konden ze, bij een andere supermarkt, eten kopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diddy houdt kerstgedachte vast en betaalt huur 175 gezinnen

Denken aan eigen kinderen

"De twee kinderen die bij de vrouwen waren, deden me denken aan mijn eigen kinderen. Dus besloot ik ze te helpen", zei Lima in een persbericht van de lokale politie. "Het was duidelijk dat deze familie in nood was en ik kon me niet voorstellen dat ik zelf naar een winkel zou moeten gaan en alleen zou kunnen halen wat ik kon betalen of dat ik zou proberen om boodschappen te stelen voor een kerstdiner voor m'n kinderen."

"Ze waren heel erg dankbaar en een beetje in shock", zegt Lima. "Ik heb gewoon gedaan wat ik dacht dat het juiste was. Het gaat niet om mij, ik probeerde me in hun situatie te verplaatsen en wilde een beetje empathie tonen."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore