'Gebroken'

Belg (28) die omkwam door vuurpijl wilde eerbetoon geven aan overleden moeder

03 januari 2021 11:19 Aangepast: 03 januari 2021 11:27
Maikel. Beeld © Facebook Maikel.

Wat een eerbetoon had moeten zijn aan zijn moeder, werd Maikels dood. De Belg (28) wilde met oud en nieuw een vuurpijl voor zijn overleden moeder aansteken. Maar die pijl ontplofte in zijn gezicht, en dat kostte hem zijn leven.

Maikels vader vertelt erover aan de Vlaamse krant HLN. Hij is gebroken, zegt hij. In augustus verloor hij al zijn echtgenote, nu ook zijn oudste zoon.

Maikel was met zijn gezin in deelgemeente Pulle, ten oosten van Antwerpen, toen het noodlottige ongeluk gebeurde. Maikel en zijn broer hadden moeite om de dood van hun moeder, die aan kanker overleed, te verwerken.

Eerbetoon

Het leek hem een mooi eerbetoon om vuurwerk voor haar af te steken, want dat deed hij elk jaar en zijn moeder genoot daarvan. "Het was fout, ik weet het wel, maar Maikel deed het met een mooie bedoeling: een eerbetoon aan zijn moeder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belg (28) overleden na checken waarom vuurpijl niet werkte

Maikels vader vroeg hem dit jaar geen vuurwerk af te steken vanwege het vuurwerkverbod. "Maar Maikel wilde toch. Geen show van een half uur zoals hij andere jaren verzorgde, maar enkele knallen die hooguit een paar minuten zouden duren", vertelt hij aan de Vlaamse krant. 

Er was één probleem: volgens de politie werkte één vuurpijl niet. Toen Maikel wilde checken wat er aan de hand was, ontplofte de pijl toch. In zijn gezicht. Dat is hem fataal geworden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overal knalde het om 12 uur 's nachts: 'Je handhaaft alleen de excessen'

Volgens de familie kocht Maikel zijn vuurwerk bij een internetshop in Bulgarije. Daar kocht hij elk jaar zijn voorraad in.

'Onbegrijpelijk'

Zijn vader noemt het incident onbegrijpelijk. Want in de jaren ervoor haperde er ook wel eens een vuurpijl. En dat wist Maikel altijd zonder problemen, en heel voorzichtig, op te lossen.

Familie en vrienden zullen donderdag afscheid nemen van Maikel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore