Ga naar de inhoud
Gênant moment

Antwerpse burgemeester De Wever tijdens interview betrapt in onderbroek

Beeld © Radio 2

Burgemeester Bart de Wever van Antwerpen heeft zichzelf in verlegenheid gebracht. Het was een interviewster van de Belgische zender Radio 2 opgevallen dat hij onder zijn overhemd slechts een onderbroek droeg.

De Wever liet zich vanuit zijn slaapkamer interviewen over zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hij had zich voor de gelegenheid in een keurig wit-groen geruit overhemd gestoken.

Blote benen

De Wever had er daarbij geen rekening mee gehouden dat het gesprek ook op beeld te volgen was en dat er een spiegel achter zijn bureaustoel stond. Behalve een niet opgemaakt bed, waren ook de blote benen van de Antwerpse burgemeester goed te zien. Bekijk hier de beelden van het interview:

"Zeg, ik ben een beetje afgeleid, mijnheer De Wever", zei presentatrice Kim Debrie tegen het einde van het interview. "Kan het zijn dat u daar in uw onderbroek zit?"

Bijzonder gênant moment

"Hoe kan jij dat weten?", reageerde een verbaasde De Wever daarop. "Verdorie, omdat ik voor een spiegel zit waarschijnlijk. Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Bij deze begint het jaar met een bijzonder gênant moment. Dit zal me nog lang heugen."