Geen gewonden

Noodlanding vliegtuigje VS op strand: 'Mensen moesten rennen'

30 december 2020 03:14 Aangepast: 30 december 2020 06:00
De piloot zette het vliegtuig keurig in het zand. Beeld © WSVN

Strandgangers in de Amerikaanse plaats Daina Beach, in de staat Florida, konden gisteren maar moeilijk geloven wat er op hen afkwam. Een klein vliegtuigje moest een noodlanding maken op de zandstrook. Een omstander filmde het voorval.

Het vliegtuigje was opgestegen op de luchthaven van Fort Lauderdale en zou volgens lokale autoriteiten tien minuten in de lucht zijn geweest voordat de motor begon te haperen. De piloot zag vervolgens geen andere mogelijkheid dan zijn toestel op het strand te doen landen, wat hem overigens aardig lukte. 

'Hij bleef maar dalen'

Het toestel was onderweg naar de Bahamas, waar het geregeld vluchten naartoe maakte. Een getuige spoedde zich op het strand naar het vliegtuig. "Ik vroeg of het met hem ging, maar hij reageerde ontwijkend", sprak hij kort na het incident tegen lokale nieuwszender WSVN. "Hij stapte uit, begon te bellen en is daar tot nu toe niet meer mee gestopt."

Een andere omstander filmde de spectaculaire landing, waarbij geen gewonden vielen en alleen wat brandstof vrijkwam. "Ik dacht: gaat deze kerel echt landen op het strand?", zei Derek Thompson. "Hij bleef maar dalen en dalen en landde uiteindelijk recht voor me. Ik zag hoe een paar mensen moesten rennen uit de weg te blijven."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore