Mogelijk celstraf

Belgische veldrijder die kleuter knietje gaf, moet voor de rechter verschijnen

28 december 2020 15:30 Aangepast: 28 december 2020 15:42
De 5-jarige Neïa kreeg een knietje van de fietser die wilde passeren. Beeld © Screenshot Twitter

Een veldrijder die een 5-jarig meisje met een knietje in haar rug liet vallen in de Belgische Ardennen moet zich in februari voor de rechter verantwoorden voor zijn actie. De man kan tot een jaar celstraf krijgen naar aanleiding van het incident, dat zich op eerste kerstdag afspeelde.

Justitie in Luik meldt dat de man naar de politie is gegaan en zegt dat hij het niet bewust deed. Hij staat terecht voor het opzettelijk verwonden van het meisje.

Veel ophef

In België is veel ophef ontstaan vanwege het incident in de buurt van Baraque Michel. De vader van het meisje filmde de actie van de fietser en de beelden gingen al snel rond op sociale media.

De fietser zou tegen de vader hebben gezegd dat hij erlangs wilde en dat hij niemand had omgekegeld, maar op de beelden is te zien dat hij duidelijk zijn knie uitsteekt als hij langs het meisje gaat. Hij gaat ook niet langzamer fietsen als hij het gezin wil passeren op het nauwe pad.

Fietser meldde zich

De politie riep getuigen op zich te melden na het voorval. De fietser meldde zich vervolgens snel. "Hij legde uit dat hij niet wist dat hij het meisje aangereden had", zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veldrijder die kind (5) een knietje gaf neemt contact op met de ouders

Zij zegt dat de Belgische justitie daar anders over denkt. "Na de getuigenis van de vader van de familie en de analyse van de video meent het parket dat het gaat om slagen en verwondingen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore