Geen excuses

Veldrijder die kind (5) een knietje gaf neemt contact op met de ouders

28 december 2020 11:53
De 5-jarige Neïa kreeg een knietje van de fietser die wilde passeren. Beeld © Screenshot Twitter

Een fietser in België heeft op eerste kerstdag een knietje uitgedeeld aan de 5-jarige Neïa. Omdat de vader van het meisje aan het filmen was, werd het incident in Baraque Michel vastgelegd. De video zorgde voor veel opschudding op sociale media. De man op de fiets heeft inmiddels gebeld met de ouders van Neïa om uitleg te geven.

Op vrijdag 25 december reed de man op een besneeuwd pad langs het kind dat met familie aan het wandelen was. "Toen de fietser hen voorbij wilde, duwde hij haar met zijn knie opzij waardoor het meisje op de grond viel", zo stond in het opsporingsbericht wat de politie gisteren verspreidde.

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

De fietser en andere getuigen werden opgeroepen om contact op te nemen met de politie. De familie had een klacht over het voorval ingediend. Inmiddels heeft de man contact opgenomen met de familie, zo meldt Sudinfo.

Geen excuses

De vader verwachtte excuses, maar die kwamen er volgens de nieuwswebsite niet. "Sterker nog: hij beschuldigde mij ervan agressief te zijn geweest", zegt de vader tegenover het Belgische medium. "Hij beweerde dat hij niet had gezien dat Neïa was gevallen, dat hij anders wel was gestopt. Ik heb de indruk dat hij het maar normaal vindt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Appende fietser botst op politieauto: 'Nu snap ik waarom jullie daarvoor bekeuren'

De vader van het kind gaat de klacht bij de politie niet intrekken. Hij geeft aan meer bewustwording te willen creëren over gevaarlijke situaties in het verkeer. Het kind viel op haar onderarmen en had pijn aan haar rug en polsen. Volgens haar vader had het meisje niets gebroken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore