'Heilige Graal'

Zeldzaam honkbalplaatje VS verkocht voor 3,7 miljoen dollar

18 december 2020 03:33
Een honkbalkaartje van Honus Wagner uit de collectie uit 1909. Beeld © Getty Images

In de Verenigde Staten is een stokoud honkbalplaatje voor liefst 3,7 miljoen dollar (ongeveer 3 miljoen euro) gekocht. Het gaat om de beeltenis van honkballer Honus Wagner, die tussen 1897 en 1917 in de Amerikaanse profcompetitie speelde.

Het honkbalplaatje werd gekocht door vastgoedmagnaat Kurt Rappaport. Het zogeheten T206-kaartje, genoemd naar de tabaksfabrikant die de verzamelobjecten maakte, van Wagner is zeer zeldzaam. De collectie uit 1909 bestaat maar uit enkele tientallen exemplaren. 

Goed bewaard

In de handel van honkbalkaartjes gaat in de VS veel geld om. De waarde van het kaartje wordt mede bepaald door de staat waarin het verkeert. Volgens de PSA, de Amerikaanse autoriteit die de plaatjes beoordeelt, is het exemplaar van Wagner zeer goed bewaard gebleven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eeuwenoude Nederlandse atlas geveild voor 325.000 euro

Volgens Rappaport heeft hij de 'Heilige Graal' onder de honkbalplaatjes gekocht. "De zeldzaamste en meest gewilde van allemaal." De kersverse eigenaar ziet het attribuut als een kunstwerk. "Voor mij is het niet minder dan een beroemd schilderij", zegt hij tegen TMZ Sports

Allerduurste

Wagner staat bekend als een van de beste honkballers aller tijden. Ondanks het astronomische bedrag is het door Rappaport gekochte kaartje niet het allerduurste uit de geschiedenis. Afgelopen augustus werd een plaatje uit het eerste seizoen van Mike Trout, momenteel een van de beste honkballers, verkocht voor 3,9 miljoen dollar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dino kopen? Skelet tyrannosaurus rex onder de hamer

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore