'Krachten van empathie'

Joe Biden en Kamala Harris zijn persoon van het jaar

11 december 2020 05:34 Aangepast: 11 december 2020 11:05
De nieuwe vicepresident Kamala Harris en de aanstaande president, Joe Biden. Beeld © AFP

Joe Biden en Kamala Harris zijn door Time Magazine uitgeroepen tot 'Person of the Year'. De gekozen president en vicepresident van de VS krijgen deze prestigieuze titel dit jaar toebedeeld omdat ze 'hebben laten zien dat de krachten van empathie groter zijn dan die van verdeeldheid.'

Biden en Harris versloegen vorige maand de zittende president Trump, die sindsdien blijft hameren dat de verkiezingswinst van Biden gestolen is en het gevolg van grootschalige fraude. Daarnaast beschouwt Time de verkiezingsoverwinning van juist Harris als historisch, omdat zij de eerste zwarte vrouw zal zijn als vicepresident. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump: belachelijk dat Greta Thunberg persoon van het jaar is

Stempel gedrukt

Overigens: hoe prestigieus de titel van persoon van het jaar ook is, Time benadrukt dat het alleen gaat om de mate waarin iemand zijn stempel op een jaar heeft gedrukt - en dat hoeft niet per se in een positieve manier te zijn. 

Ook Adolf Hitler bijvoorbeeld kreeg de titel toebedeeld en in 2001 werd het bijna Osama bin Laden. Die werd het toen net niet: hij legde het af tegen de burgemeester van New York, Rudy Giuliani. Vorig jaar was klimaatactiviste Greta Thunberg person of the year.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Wij Nederlanders' stonden negen keer op de cover van Time

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore