Toedracht onbekend

Zeker vijf doden bij crash met reddingshelikopter in Franse Alpen

09 december 2020 00:20 Aangepast: 09 december 2020 00:49
Ter illustratie: een reddingshelikopter van de Service Aérien Français. Beeld © ANP

Bij een helikopterongeluk in de Franse Alpen zijn gisteravond vijf mensen om het leven gekomen. Aan boord zouden zich zes mensen hebben bevonden, alleen de piloot heeft het ongeluk overleefd. Hij is kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Dat melden Franse media. Het ongeluk zou gebeurd zijn in de Franse regio Savoie, niet ver van de plaats Albertville.

Reddingshelikopter

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk, maar het zou gaan om een reddingshelikopter van de Service Aérien Français (SAF).

De toedracht van het ongeluk is nog onbekend. De toedracht van het ongeluk is nog onbekend.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 19.00 uur, op zo'n 1800 meter hoogte. Aan boord bevonden zich vier reddingswerkers van de SAF en twee hulpverleners die gespecialiseerd zijn in de bergen. 

De Franse nationale politie meldt op Twitter dat het ongeluk gebeurde tijdens een trainingsmissie. Er werd voor een reddingsoperatie op een berg geoefend. Tientallen hulpverleners zijn uitgerukt naar de rampplek.

'Franse helden'

De Franse president Emmanuel Macron betuigt via Twitter zijn medeleven. "Deze mensen nemen enorme risico's om levens te redden", schrijft hij. "Het hele land leeft mee met de familieleden, vrienden en collega's van deze Franse helden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore