Met een drankje in je hand...

Hawaii betaalt je vliegticket en hotel als je er komt 'thuiswerken'

05 december 2020 18:04 Aangepast: 05 december 2020 18:28
Archieffoto. Beeld © Getty Images

Thuiswerken hoeft niet per se aan de keukentafel. Wat nou als je in een hangmat op het strand van Hawaii kan gaan werken? En wat als je daar niet zelf een ticket voor hoeft te boeken? Dan heeft de Amerikaanse staat goed nieuws.

Ook de Amerikaanse staat Hawaii is hard getroffen door de coronapandemie. De economie, die voor een groot deel drijft op toerisme, ligt grotendeels stil. De staat heeft daar iets op bedacht, meldt CNN.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grootste vulkaan ter wereld ontdekt op Hawaii

Hawaii wil mensen trekken om er te komen werken en intussen de economie te steunen. Thuiswerken kun je óók op een tropisch eiland, is het idee. Daarom geeft Hawaii vliegtickets cadeau en kun je een hotel boeken met korting.

Pandemie biedt kansen

Mensen van buiten de staat kunnen zich tot 15 december aanmelden. Vervolgens worden 50 mensen uitgekozen om een maand lang op het eiland te werken. Als zij vertrekken, mag een volgende groep komen.

Aanmelden kan via de site van het 'Movers & Shakas'-programma. Die ligt er op dit moment wel om de haverklap uit. 

Bekijk ook: Vind je thuiswerken zwaar? Dit kun je eraan doen

Een fysiotherapeut en gedragsbioloog geven tips om je thuiswerkdag beter te maken.

"Door de coronapandemie is thuiswerken heel normaal geworden", zegt de oprichter van het speciale programma tegen CNN. "Professionals van buiten Hawaii kunnen de staat zo eens bezoeken. Niet als toeristen, maar als werknemers die bijdragen aan de economie."

Vrijwilligerswerk

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Er zijn dan ook wel wel wat regels. Zo moeten mensen die er komen 'thuiswerken' wel 30 dagen achter elkaar op het eiland blijven en moeten ze een paar uur per week vrijwilligerswerk doen.

Hawaii is de Amerikaanse staat met het op een na laagste aantal coronabesmettingen, met een totaal van iets meer dan 18.000. 254 inwoners overleden aan het virus. Ter vergelijking: in de staat met de meeste besmettingen, Texas, stierven tot nu toe bijna 23.000 mensen aan Covid-19.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore