Ga naar de inhoud
'Grijns naar hulpdiensten'

Auto parkeren en sigaret roken: aanslagpleger Trier wachtte rustig op de politie

Kaarsen en een teddybeer op de plek in Trier waar het gebeurde. Beeld © AFP

Hij rookte rustig een sigaretje in afwachting van zijn aanhouding. Dat zegt de politie van het Duitse Trier vandaag over de bestuurder van de auto die dinsdag in de stad vijf mensen, waaronder een baby van 9 weken, dood reed en achttien anderen ernstig verwondde.

Politieagenten hielden de 51-jarige man staande achter zijn auto, zegt plaatsvervangend hoofd van de politie Franz-Dieter Ankner van de Duitse stad. "Hij keek met een grijns naar de hulpdiensten."

Bekijk hieronder de eerste beelden van de arrestatie van de man in Trier:

Eerste beelden arrestatie bestuurder Duitse Trier

00:48
De bestuurder van de auto wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en zwaar lichamelijk letsel.

Politieagenten hielden hem meteen aan. De man wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie zegt dat hij van plan was "zoveel mogelijk mensen te doden of op zijn minst te verwonden".

Dakloos en werkloos

Volgens Die Welt was de man dakloos en overnachtte hij voor de moord in zijn auto. Daar werd munitie gevonden, maar geen wapen. De politie meldde verder dat de man alleenstaand en werkloos was.

Auto
Lees ook:
Auto rijdt in op voetgangers Duitse stad Trier, vier doden en meerdere gewonden

De bestuurder zit momenteel in voorarrest, terwijl zijn motief nog onduidelijk is. Meerdere ondervragingen door de politie en de rechter leverden nog geen informatie op, meldde de Minister van Binnenlandse Zaken Roger Lewentz.

De Duitse recherche vraagt alle getuigen en gewonden zich te melden bij de politie. Er zijn tot nu toe meer dan 200 tips binnengekomen, maar de politie denkt dat nog niet alle getuigen en gewonden zich hebben gemeld.

Bekijk ook: Trier in rouw na dodenrit

01:23
Kaarsjes, knuffels en brieven: in Trier worden de slachtoffers herdacht van de dodenrit gisteren met een SUV.