51-jarige Duitser aangehouden

Auto rijdt in op voetgangers Duitse stad Trier, vier doden en meerdere gewonden

01 december 2020 14:29 Aangepast: 01 december 2020 20:20
Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse.

Een automobilist is in de Duitse stad Trier opzettelijk ingereden op mensen in een voetgangersgebied. Vier mensen, onder wie een baby kwamen om het leven. De politie heeft de 51-jarige bestuurder opgepakt.

De politie in Trier meldde eerst op Twitter dat er twee doden waren gevallen. Inmiddels bevestigt de politie dat het gaat om vier doden. De slachtoffers zijn, behalve de baby van negen maanden, een vrouw van 25, een man van 45 en een 73-jarige vrouw. De moeder van de baby ligt in het ziekenhuis.

Zeker vijftien mensen raakten gewond. Tientallen mensen die in de binnenstad van Trier waren, hebben de aanval zien gebeuren.

Een 51-jarige Duitser uit de regio Trier-Saarburg is aangehouden. Hij wordt momenteel verhoord. Zijn voertuig is in beslag genomen. De man was dronken en heeft mogelijk psychische problemen. Volgens de politie is er geen sprake van een politiek motief, maar reed de dader wel opzettelijk in op de voetgangers.

Gevaar geweken

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts zegt dat aan de route die de man in zijn auto aflegde te zien was dat de aanval opzettelijk was. "Hij is zigzaggend gereden om zoveel mogelijk leed te berokkenen aan de voetgangers", aldus minister Roger Lewentz.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore