Historisch

Alleen maar vrouwen in het communicatieteam van Joe Biden

30 november 2020 01:12 Aangepast: 30 november 2020 07:28
Aankomend president Joe Biden met aankomend vicepresident Kamala Harris. Beeld © ANP

De communicatie vanuit het Witte Huis is straks volledig in handen van vrouwen. Dat heeft aankomend president Joe Biden besloten. Het is voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis dat er geen enkele man is benoemd als perschef van het Witte Huis.

Joe Biden heeft Jennifer Psaki, een voormalige woordvoerder van de Democraten, benoemd tot zijn perschef. Samen met zes andere vrouwen wordt zij verantwoordelijk voor de communicatie vanuit het Witte Huis. Dat meldt de Washington Post.

Oude bekenden

Kate Bedingfield, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de communicatie rondom Bidens verkiezingscampagne, wordt de nieuwe directeur communicatie van het Witte Huis. Beide vrouwen werkten tijdens de vorige Democratische regeerperiode ook voor toenmalig president Barack Obama.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Biden heeft haarbreuk in middenvoetsbeentje na spelen met hond

"Rechtstreekse communicatie met het Amerikaanse volk is een van de belangrijkste taken van een president", meldt Biden in een verklaring. "Dit team zal de enorme verantwoordelijkheid krijgen om het Amerikaanse volk met het Witte Huis te verbinden."

De aankomend president benadrukt daarnaast het belang van waarheidsgetrouwe communicatie. "Deze gekwalificeerde personen delen een enorme toewijding om dit land weer op te bouwen", schrijft Biden.

Op Twitter meldt Psaki dat het communicatieteam 'het meest diverse uit de geschiedenis' is, met 'zes moeders van jonge kinderen':

Vaak zijn mannen in het Witte Huis verantwoordelijk voor de communicatie van de president. "De kans is groot dat je in verhalen die je vanaf nu over Biden leest, zeker één citaat van een vrouw is", vertelt een medewerker van de president aan de Washington Post.

Vrouwelijke vicepresident

Kamala Harris is de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten. Zij wil een voorbeeld zijn voor jonge zwarte vrouwen in Amerika en benadrukte dat tijdens haar overwinningsspeech. "Ik ben misschien de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten, ik zal zeker niet de laatste zijn", vertelde Harris. "Dat je het nog nooit gezien hebt, betekent niet dat het niet mogelijk is."

Bekijk ook: Dit is Kamala Harris

De 56-jarige Kamala Harris is de eerste zwarte vrouw en vrouw van Indiase afkomst die in het Witte Huis komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore