Ga naar de inhoud
Vervelende blessure

Biden heeft haarbreuk in middenvoetsbeentje na spelen met hond

Biden met zijn geadopteerde reddingshond Major in 2018. Beeld © Delaware Humane Association / Facebook

De aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft een haarbreuk in zijn middenvoetsbeentje. Dat meldt zijn arts. Hij raakte geblesseerd toen hij met een van zijn honden aan het spelen was. "Het wijst er nog maar eens op dat dit een 78-jarige man is, en dat is een leeftijd waarop kleine ongelukken grote gevolgen kunnen hebben", vertelt correspondent Erik Mouthaan.

Het ongelukje gebeurde gisteren en vandaag is de 78-jarige Biden uit voorzorg onderzocht door een orthopeed. "In eerste instantie was er op de röntgenfoto niets te zien", schrijft zijn arts in een officiële verklaring. "Uit een CT-scan blijkt echter dat Biden een haarbreuk heeft in zijn middenvoetsbeentje."

Vervelende blessure

Hoewel dat een zeer vervelende blessure is, heelt de breuk vanzelf. Wel moet de aankomend president de komende weken met een walking boot lopen. "Een breuk in je middenvoetsbeentje kan iedereen overkomen", zegt Mouthaan. "Maar het helpt natuurlijk niet dat Biden nog voor hij president is, Al geblesseerd is."

Voormalige reddingshond

Biden heeft twee honden. Hij adopteerde de voormalige reddingshond Major in 2018 en zijn eerste hond Champ nam hij na de verkiezingen van 2008.

Biden wordt in januari ingezworen als president. Dan verhuist hij naar het Witte Huis.

Hij heeft al gezegd zijn twee honden mee te nemen en hij wil ook een kat, vertelde hij eerder.

Bekijk ook: Dit wil Joe Biden doen als president

02:50
De machtsoverdracht is inmiddels in volle gang. Bekijk in deze video wat Biden van plan is als hij eenmaal in het Witte Huis zit.