Clubicoon Napoli

Burgemeester Napels: 'Vernoem stadion Napoli naar Maradona'

26 november 2020 05:23 Aangepast: 26 november 2020 05:25
Een Napoli-supporter plaatst kaarsjes buiten het stadion. Beeld © ANP

De burgemeester van Napels heeft gisteren voorgesteld om het San Paolo-stadion van SSC Napoli om te dopen ter ere van de overleden Argentijnse topvoetballer Diego Maradona, die geldt als een clubicoon van Napoli. Maradona speelde er van 1984 tot 1991.

"Laten we het San Paolo-stadion vernoemen naar Diego Armando Maradona!!!", schreef burgemeester Luigi de Magistris op Twitter. Het stadion werd gisteren fel verlicht ter ere van de gewezen sterspeler terwijl de Napolitaanse tifosi buiten rouwden.

Twee landstitels

Maradona hielp Napoli twee keer aan de landstitel, in 1987 en 1990. Daardoor werd hij een held in de Zuid-Italiaanse arbeidersstad. Fans gingen er gisteren massaal de straat op terwijl het nieuws van Maradona's overlijden verspreidde.

Het San Paolo-stadion werd gisteren fel verlicht. Het San Paolo-stadion werd gisteren fel verlicht.

"Diego liet onze mensen dromen, hij verloste Napels met zijn genialiteit", schreef burgemeester De Magistris op Twitter. "Diego, Napolitaan en Argentijn, je gaf ons vreugde en geluk! Napels houdt van je!"

'Beelden in stadion'

"Het kan een idee zijn", zei Aurelio de Laurentiis, de eigenaar en voorzitter van SSC Napoli in een radio-interview over de suggestie van de burgemeester. "Morgen wil ik beelden van zijn prestaties tonen in het stadion", aldus De Laurentiis.

Napoli ontvangt vandaag het Kroatische Rijeka voor een wedstrijd in de Europa League. Aan de wedstrijd zal één minuut stilte voorafgaan, zoals ook gisteren voor de duels in de Champions League gebeurde.

Maradonna overleden: 'Hij was groter dan God'

'Pluisje' overleed aan een hartstilstand. De Argentijnse voetballegende werd 60 jaar oud.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore