'Even stil van'

Dood Maradona slaat in als een bom: 'Een mokerslag, ik ben er stil van'

25 november 2020 18:15 Aangepast: 25 november 2020 18:39
Maradona met de wereldbeker in 1986. Beeld © AFP

De voetbalwereld reageert geschokt op het plotselinge overlijden van Diego Maradona. Vanmiddag kwam het bericht vanuit Argentijnse media dat de voetballegende is overleden als gevolg van een hartstilstand. "Dit is een mokerslag voor de voetballerij."

"Ik ben verdrietig dat ik op deze manier mijn vriend ben verloren", reageert de Braziliaanse oud-voetballer Pelé, die samen met Maradona en Cruijff werd gezien als één van de beste voetballers van zijn generatie.

'Bijzonder open mens'

Journalist David Endt zegt nog 'in shock' te zijn. Hij ontmoette Maradona in 2009 persoonlijk bij een toernooi in Amsterdam. "Dat was heel bijzonder. De manier waarop hij omging met de situatie, ik was één en al oor. We hebben een half uur gezellig met elkaar gesproken. Het is een bijzonder open mens."

"Dit slaat er wel even in", zegt Endt. "Maradona was één van de grote iconen van het voetbal. Ik werd betoverd door alles wat hij deed op het veld."

Grote schok

Ook voor ex-international en voetbalcommentator Youri Mulder is het een grote schok. "Ik ben hier wel even stil van. Ik ben van mening dat hij, met zijn ongelooflijke techniek , de beste voetballer van de wereld is geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diego Maradona (60) overleden na hartstilstand

Emile Schelvis, journalist en voetbalcommentator, noemt hem eveneens de grootste voetballer aller tijden. "Hij heeft zoveel gebracht. Ik heb zelden zoiets gezien in mijn leven."

Hugo Borst zag het overlijden van de voetballegende wel aankomen. "Hij had een ongezonde levensstijl, maar desondanks is dit een mokerslag. Hij was de beste, samen met Johan Cruijff en Pelé."

"Zijn talent was zo ontzettend groot", zegt Borst. "Hij bleef ondanks alles wat hem is overkomen overeind als voetballer. Dit is een enorm gemis. De voetballerij zal rouwen."

Gary Lineker, oud-international van Engeland en analist bij de BBC, noemt Maradona "op enige afstand de beste speler van mijn generatie en misschien wel de grootste aller tijden".

"Na een gezegend maar onrustig leven, zal hij hopelijk eindelijk wat troost vinden in de handen van God", zegt Lineker in een Twitter-bericht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore