Ze was een vechter

Amerikaans meisje Alexa (15) overleefde leukemie, maar corona werd haar fataal

22 november 2020 10:54 Aangepast: 23 november 2020 14:39
De 15-jarige Alexa Rose Beeld © Eigen foto

Ze was altijd vrolijk ondanks grote tegenslagen. De 15-jarige Alexa kreeg, een paar weken nadat ze kankervrij was verklaard, corona. Het meisje, dat het syndroom van Down had, overleed vorige week.

Bij het meisje uit Kentucky werd vorig jaar juli leukemie vastgesteld. Daar genas ze dit jaar van, schrijft gouverneur Andy Beshear van Kentucky op Facebook. Hij kreeg toestemming van de familie om het tragische verhaal over Alexa Rose te delen.

Tijdens Halloween klaagde de tiener over misselijkheid. Haar moeder haalde haar van school en liet haarzelf en haar dochter testen op corona en beiden bleken positief.

Alexa Alexa

Alexa's moeder moest in het ziekenhuis aan de beademing terwijl de tiener zelf aanvankelijk alleen milde klachten had, schrijven lokale media. Toch ging ze zich steeds slechter voelen. Ze kreeg een longontsteking en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Alexa's gezondheid ging toen snel achteruit en ze werd aan een beademingsapparaat gezet. Op 15 november, een dag nadat haar moeder uit een ziekenhuis in Kentucky was ontslagen, stierf Alexa.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse kleuter verliest binnen 100 dagen beide ouders aan corona

"Alexa was en is een prachtig kind van God. Ze was een vechter", zegt gouverneur Beshear die haar dood een groot verlies voor de gemeenschap noemt. Ze was heel actief en een graag geziene persoon. "Mensen keken tegen haar op vanwege haar positiviteit en enthousiasme."

'Draag masker voor Alexa'

De familie van het meisje heeft Beshear gevraagd om mensen te waarschuwen voor corona en zich aan de maatregelen te houden. "Elke dag draag ik mijn masker voor Alexa, en ik hoop dat jij dat ook zult doen", zegt de gouverneur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore