Frankrijk in shock

25 jaar cel voor Fransman die iedereen voorloog over gewurgde echtgenote

21 november 2020 18:23 Aangepast: 21 november 2020 18:24
De moeder van Alexia sprak in de rechtbank tegen haar voormalige schoonzoon Jonathann Daval. Beeld © AFP

Een Fransman die in 2017 zijn vrouw vermoordde en verbrandde is veroordeeld tot 25 jaar celstraf. De 36-jarige Jonathann Daval hoorde het vonnis schijnbaar onbewogen aan.

Eerder had hij wel spijt betuigd terwijl hij keek naar de ouders van het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist.

Daval had eerder bekend zijn vrouw te hebben doodgeslagen, waarna hij haar lichaam in een bos verbrandde. Hij had haar in eerste instantie als vermist opgegeven. Volgens hem was ze gaan hardlopen en was ze nooit teruggekomen. De zaak zorgde voor geschokte reacties in Frankrijk.

Stille tocht

De 29-jarige Alexia Daval werd in oktober 2017 gevonden in een bos bij Esmoulins, tussen Dijon en Besançon. In november liepen bijna 10.000 mensen in de woonplaats van het echtpaar mee in een stille tocht voor de hardloopster. Onder hen de hevig geëmotioneerde weduwnaar. Hij werd twee maanden later aangehouden als verdachte en bekende haar te hebben geslagen en gewurgd. Afgelopen juni bekende hij ook haar te hebben verbrand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore