'Seksuele moord'

Vermiste Duitse man mogelijk slachtoffer van kannibalisme; wiskundeleraar gearresteerd

20 november 2020 10:15 Aangepast: 20 november 2020 12:27
Illustratief beeld van een bosrijke omgeving in Berlijn. Beeld © ANP

Een vermiste Duitse man van wie stoffelijke resten in Berlijn zijn gevonden, is mogelijk het slachtoffer geworden van kannibalisme. "Op basis van het gevonden bot, dat volledig vleesloos was, en op basis van verder bewijs, vermoeden we sterk dat Stefan T. het slachtoffer was van een kannibaal."

Dat zegt de politie tegen de Duitse krant Bild. Een 41-jarige verdachte is gearresteerd op verdenking van 'seksuele moord'.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kannibalenzaak: levenslang voor mannen die eten mensenvlees 'zat waren'

Het misdrijf kwam aan het licht toen wandelaars tien dagen geleden botresten vonden in een bosrijke omgeving in Berlijn. 

Het ging om stoffelijke resten van een 44-jarige Duitse monteur die sinds 5 september werd vermist, zo werd vastgesteld. Volgens de politie had de man zijn appartement in Berlijn kort voor middernacht verlaten en was spoorloos verdwenen. Een huisgenoot gaf hem op als vermist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Hij at een Nederlandse vrouw op: kannibaal doet zijn verhaal

De wandelaars stuitten op de botresten tijdens het uitlaten van hun hond en alarmeerden de hulpdiensten. Politiehonden brachten de politie uiteindelijk naar het appartement van de verdachte; een 41-jarige wiskunde- en scheikundeleraar op een middelbare school, zo schrijft Bild.

Volgens de krant kon de politie chatgesprekken tussen Stefan T. en de verdachte inzien, die gevoerd waren op een platform waar homoseksuelen elkaar ontmoeten. Daaruit zou blijken dat ze hadden afgesproken elkaar te ontmoeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Spaanse kannibaal verorbert zijn eigen moeder en laat hond mee-eten

In de Googlegeschiedenis van de verdachte waren ook zoekopdrachten te zien die met kannibalisme te maken hadden. Bovendien gaf de verdachte een paar jaar geleden op het internet antwoord op vragen of het mogelijk is om je penis te laten afsnijden, en daarna toch te laten leven.

Het is niet de eerste zaak rond kannibalisme in Duitsland. In een spraakmakende zaak in 2006 werd een Duitse man die bekend stond als de 'Kannibaal van Rotenburg' veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het doden en gedeeltelijk opeten van een slachtoffer in de Noord-Duitse stad Rotenburg.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore