Weinig symptomen

Langstzittende Republikeinse senator (87) besmet met corona

18 november 2020 01:46 Aangepast: 18 november 2020 04:35
De 87-jarige Chuck Grassley is besmet met het coronavirus. Beeld © ANP

De langstzittende Republikeinse senator van de Amerikaanse staat Iowa is besmet met het coronavirus. De 87-jarige Chuck Grassley vertoont geen ernstige symptomen van het virus, maar roept iedereen op om de coronamaatregelen serieus te nemen.

Grassley liet gisteren al weten dat hij in quarantaine ging. Dat deed hij nadat hij in nauw contact was geweest met iemand die besmet bleek met het coronavirus. Niet veel later meldde hij dat ook hij besmet is met het virus.

Eretitel

De 87-jarige Grassley draagt de eretitel president pro tempore in de Amerikaanse senaat, omdat hij er het langst heeft gediend. Als vicepresident Mike Pence niet aanwezig kan zijn bij een Senaatsvergadering, zit Grassley de Senaat voor.

Ook is de senator de derde in lijn van presidentiële opvolging, na vicepresident Mike Pence en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Grassley werd in 1974 verkozen tot lid van het Huis van Afgevaardigden en maakt sinds 1980 deel uit van de Senaat. Omdat hij gisteren in quarantaine ging kon hij niet aanwezig bij de stemming in de Senaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Artsen VS roepen Trump op informatie coronavirus te delen met Biden

De laatste keer dat Grassley een stemming mistte, was 27 jaar geleden, toen hij moest ondersteunen bij overstromingen in zijn staat.

'Houd elkaar gezond'

Eerder deze week sprak Grassley nog zonder mondkapje voor de Senaat. Hij schrijft dat hij vanuit huis blijft werken voor de inwoners van Iowa. "Ik voel me goed en wil iedereen bedanken voor de beterschapswensen. Volg alle coronamaatregelen op, zo houden we elkaar gezond."

Ziekenhuismedewerkers zijn blij met de overwinning van Joe Biden bij de Amerikaanse verkiezingen. Peter is een van hen. Hij werkt als arts op de eerste hulp en is kritisch op de corona-aanpak van Trump.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore