Over drie dagen verjaardag

Amerikaanse kleuter verliest binnen 100 dagen beide ouders aan corona

15 november 2020 13:49 Aangepast: 15 november 2020 13:51
Corona maakte de 4-jarige Raiden wees Beeld © Foto familie (Facebook)

Een 4-jarig Amerikaans jongetje is binnen 100 dagen zijn beide ouders verloren door corona.  

Het Amerikaanse tv-station NBC News sprak met familieleden die het verhaal graag naar buiten willen brengen om de impact van corona duidelijk te maken en ervoor te waarschuwen. Ze hebben ook met toestemming de foto's van het jongetje verspreid. "Raiden blijft alleen achter. Het is erg moeilijk", zegt de oma van de kleuter, Rozie Salinas, bij wie hij nu woont.

In 1 dag overleden

Het drama speelde zich af in San Antonio, Texas. De vader van het jongetje, Adan, liep in juni op zijn werk corona op. Hij overleed na een paar weken op de ic te hebben gelegen. Hij was 33 jaar.

In de rouwperiode kreeg ook Raidens moeder Mariah (29) corona. Dat was op 5 oktober. "Ze werd op maandagavond rond negen uur ziek en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later was ze dood", zegt de oudtante van het jongetje, Margie Bryant, tegen NBC.

Raiden met zijn moeder en zijn vader Raiden met zijn moeder en zijn vader

"Een paar dagen geleden zei hij dat hij wou dat hij haar terug kon brengen." Over een paar dagen wordt het jongetje 5 jaar. Ze zouden dat groots vieren. "Hij is erg overstuur omdat zijn vader en moeder er niet zijn om het met hem te vieren."

Wees voorzichtig

De familieleden willen het jongetje toch nog een onvergetelijke verjaardag geven en hebben daarom een crowdfunding opgezet.

Ook roepen ze Amerikanen op voorzichtig te zijn met corona en ze vinden dat mensen er alles aan moeten doen om verspreiding van het virus te voorkomen. "Wij weten hoeveel pijn die deze pandemie veroorzaakt, dus ik kan niet genoeg bedrukken: draag een mondkapje", zegt Margie Bryant.

Miniatuurvoorbeeld
Eerbetonen aan coronaslachtoffers:

Zij stierven door corona

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore