Oegandese activiste

Familie van door hek onthoofde vrouw eist 230 miljoen euro schadevergoeding

14 november 2020 08:12
Arches National Park in Utah. Beeld © Mauritius Images GmbH

De familie van een Oegandese activiste die een half jaar geleden omkwam tijdens een bizar ongeluk, eist zo'n 228 miljoen euro schadevergoeding van Arches National Park in de Amerikaanse staat Utah. De vrouw werd daar, terwijl ze in de auto zat, onthoofd door een hek.

Het hek, dat niet was vastgezet, waaide over de weg en onthoofdde Esther Nakajjigo (25) terwijl ze naast haar man Ludovic Michaud in de auto zat. De twee waren net getrouwd en vierden in het park het jubileum van hun eerste date.

Voor zijn ogen

"Wat Ludovic die dag heeft gezien en meegemaakt, kan ik me niet eens voorstellen", vertelde hun advocaat tegen lokale media. "Het uiteinde van het hek spietste de auto als een lans en onthoofdde letterlijk zijn pasgetrouwde bruid voor zijn ogen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizar ongeluk VS: gigantische cactus doorboort voorruit auto

In een interview op tv-zender CBS4 in Denver zei Michaud eerder deze week dat hij last heeft van flashbacks van het ongeval en probeert uit te vinden hoe hij verder moet en of zijn leven ooit nog de moeite waard zal zijn. Hij eist zo'n 203 miljoen euro schadevergoeding, de familie Nakajjigo ruim 25 miljoen.

Standaardhangslot

"Bij gebrek aan een standaardhangslot van acht dollar verloor onze wereld voorgoed een buitengewone strijder; een jonge vrouwelijke influencer die voorbestemd was om de toekomstige prinses Diana, filantroop Melinda Gates of Oprah Winfrey van onze samenleving te worden", zegt hun advocaat.

Nakajjigo had een enorme aanhang in haar geboorteland Oeganda. Ze was betrokken bij tal van filantropische projecten, voornamelijk met als doel het aantal tienerzwangerschappen terug te brengen. Ze was naar de VS gekomen om haar opleiding voort te zetten. Daar had ze de Franse Ludovic ontmoet. Ze waren in maart getrouwd. Als de Covid-epidemie voorbij was, wilden ze hun bruiloft groots vieren in haar thuisland Oeganda.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore