'Nu kampioen worden'

Begonnen als stagiaire, nu eerste vrouwelijke baas Amerikaans profteam

13 november 2020 21:56 Aangepast: 13 november 2020 22:18
Kim Ng Beeld © EPA

Kim Ng begon haar carrière in het Amerikaanse professionele honkbal als stagiaire. Vandaag is ze de eerste vrouw die een mannenteam gaat leiden in de Amerikaanse topsport.

Ng is benoemd tot technisch directeur van de Miami Marlins dat uitkomt in de Major League Baseball, de belangrijkste honkbalcompetitie ter wereld.

De 51-jarige Ng is al 21 jaar actief in het Amerikaanse honkbal. Eerder werkte ze voor de Chicago White Sox (1990-96), de New York Yankees (1998-2001) en de Los Angeles Dodgers (2002-11).

Vasthoudendheid

"Na tientallen jaren van vasthoudendheid is het een eer om de Miami Marlins te gaan leiden", zegt Ng in een verklaring. "Toen ik begon in het honkbal, leek het een onmogelijkheid dat een vrouw een Major League-team zou leiden, maar ik heb het gehaald. Mijn volgende doel is om de Marlins kampioen te maken."

Miami Marlins in actie Miami Marlins in actie

Vanuit de hele Amerikaanse sportwereld stromen de positieve reacties binnen over de aanstelling van Ng. Een bestuurder van de honkbalbond zegt: "Kim schrijft geschiedenis in de professionele sport. Ze is een voorbeeld voor de miljoenen vrouwen en meisjes die van honkbal en softbal houden."

Pluim voor Marlins

Ook de baas van het American football-team van Miami is door het dolle. "Iedereen die denkt dat een vrouw een sportteam van mannen niet kan leiden, is dom. Een pluim voor de Marlins.”

Een van de belangrijkste spelers van de Marlins, shortstop Miguel Rojas, zegt op Twitter trots te zijn op de Marlins en de aanstelling van Ng: "Het is een bijzondere dag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore