Bijna ten einde

Amerikaan speelt al maanden elke avond trompet als eerbetoon aan militairen

10 november 2020 02:21 Aangepast: 10 november 2020 02:57
Beeld © WLS

De buren van de Amerikaanse veteraan Jim Heisler worden al maandenlang elke avond getrakteerd op een trompetconcert. Zodra de zon onder gaat, begint Heisler met spelen, als eerbetoon aan andere veteranen. En dat al sinds eind mei.

Op de avond van Memorial Day, maandag 25 mei, begon Heisler met spelen. Memorial Day is een herdenkingsdag voor omgekomen militairen. Heisler is zelf veteraan en hij wil zo zijn (oud-)collega's eren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wandelende veteraan Tom Moore krijgt eigen biopic

Volgens zijn vrouw Rebecca is er niets dat hem stopt. "In weer of wind, hij speelt altijd. Hij heeft nog geen avond gemist", vertelt ze aan de lokale zender WLS. Zelf heeft ze ook een rol: ze houdt voor haar man bij hoe laat de zon die avond onder zal gaan.

Heisler speelt elke avond bij zonsondergang. Heisler speelt elke avond bij zonsondergang.

Het bijzondere eerbetoon komt bijna aan zijn eind: morgen is het Veteranendag in Amerika en dan stopt Heisler met spelen. Een opluchting voor de buren, zou je denken. Maar niets is minder waar: zij waarderen het gebaar van de trompetspeler enorm.

Belangrijk statement

"Ik ben zelf veteraan. Dit is zo'n bijzonder en belangrijk gebaar, het gaat over iets dat belangrijk in mijn leven is en het geeft me een goed gevoel", vertelt een van de buren. "Het maakt mijn dag beter. Het is elke dag een moment van vrede", zegt een ander.

De buren vinden het jammer dat er bijna een einde komt aan het dagelijkse eerbetoon. En zo denkt Rebecca er ook over: "Ik ben elke dag weer emotioneel als hij speelt. Het is zo iets kleins om te doen, maar zo'n belangrijk statement."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore