In luxe woning

Nederlander die voor berucht drugskartel werkt opgepakt in Spanje

09 november 2020 04:53 Aangepast: 09 november 2020 06:24
Het Spaanse arrestatieteam in de kustregio Málaga. Beeld © Policía Nacional

Een Nederlander die voor een berucht Colombiaans drugskartel werkte is opgepakt in Spanje. De man wordt ervan verdacht op grote schaal geld wit te hebben gewast. Meerdere auto's, dure horloges en 85.000 euro aan contant geld zijn bij zijn arrestatie in beslag genomen.

Dat meldt de Spaanse politie. De identiteit van de man is niet bekendgemaakt, maar het is wel duidelijk dat hij ook een huis in Delft heeft.

Van Colombiaanse afkomst

Een arrestatieteam van de Spaanse politie heeft de man aangehouden in zijn luxe woning in de kustregio Málaga. De man zou een vertegenwoordiger zijn van het beruchte Colombiaanse Calikartel. Het zou gaan om een Nederlander met een Colombiaanse afkomst.

Het Spaanse politieonderzoek begon al in 2018, toen duidelijk werd dat in de provincie Málaga een criminele groep actief was die internationaal handelde. De Nederlander was volgens de Spaanse autoriteiten onder druk van de Nederlandse politie naar Marbella gevlucht. Daar woonde hij in een luxe huis.

Witwassen

Hij wordt verdacht van het op grote schaal witwassen van geld, waaronder 6 miljoen euro aan cryptovaluta. Bij zijn arrestatie zijn onder andere drie auto's, dure horloges, 85.000 euro aan contant geld, creditcards, computers en mobieltjes in beslag genomen.

Ook in Nederland legde de politie onder andere beslag op 170.000 dollar (143.000 euro) aan aan cryptogeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man verkoopt drugs vanuit auto met 1-jarige op achterbank

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore