Terug van golfbaan

Trump terug in het Witte Huis na nederlaag, aanhangers de straat op: 'Stop het stelen'

07 november 2020 22:36 Aangepast: 07 november 2020 22:39
Donald Trump bij het Witte Huis. Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump is teruggekeerd naar het Witte Huis. Hij speelde golf toen Amerikaanse media zijn rivaal Joe Biden aanwezen als verkiezingswinnaar. Ondertussen gaan aanhangers van Trump in meerdere Amerikaanse steden de straat op. 

Op de terugweg reed zijn konvooi langs de Black Lives Matter Plaza in Washington, waar een menigte zijn nederlaag vierde.

Je bent ontslagen

Ook bij de Trump National Golf Club in Potomac Falls hadden zich tegenstanders van Trump verzameld. Sommige mensen hadden borden meegenomen met het opschrift 'You’re fired' (Je bent ontslagen), woorden die Trump vaak uitsprak in het tv-programma The Apprentice.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Iraanse president Rohani zegt te willen samenwerken met Biden

Aanhangers van Trump laten zich ook horen. Zo hebben honderden mensen zich verzameld in Lansing, de hoofdstad van Michigan. Zij scanderen leuzen als 'stop het stelen'. Trump beweert dat de verkiezingen van hem worden 'gestolen'.

Geen bewijs voor fraude

Michigan is een belangrijke 'swing state'. Bij de presidentsverkiezingen in 2016 ging die nog naar Trump, dit jaar kreeg Joe Biden er de meeste stemmen.

Een pro-Trump-demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan. Een pro-Trump-demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan.

Ook in de staten Georgia en Arizona scanderen mensen 'stop het stelen', hoewel de autoriteiten geen bewijs hebben van grootschalige verkiezingsfraude.

De protesten lijken relatief klein in vergelijking met de grootschalige festiviteiten van aanhangers van Biden. Die gaan in meerdere steden feestend de straat op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore