Centrum afgezet

Dode en gewonden bij aanslag in Wenen, meerdere schutters

02 november 2020 20:47 Aangepast: 02 november 2020 23:37
Een politieagent in Wenen, kort na de schietpartij in het centrum. Beeld © AFP

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn er bij een schietpartij een dode en meerdere gewonden gevallen. Er zou sprake zijn van meerdere schutters, waarvan er één inmiddels is doodgeschoten door de politie. De politie maakt nog steeds jacht op de overige schutters en roept inwoners op om binnen te blijven.

Een groot deel van het centrum van Wenen is afgezet. Er is op zeker zes verschillende locaties geschoten. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Onder de gewonden is volgens de politie ook een agent. 

De politie meldt dat de overige verdachten gewapend met geweren nog voortvluchtig zijn.

Volgens de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung is er sprake van een terreuralarm, en zou het gaan om een aanval op een synagoge. 

Grote politie-operatie

Het publiek wordt opgeroepen om openbare plekken in het centrum te mijden. Ook wordt verzocht om geen foto's te delen van het incident, omdat de dader of daders nog voortvluchtig zijn. 

'Klonk als een explosie'

Ooggetuigen zeiden in een uitzending op de zender ORF dat ze 'minstens 50 schoten hadden gehoord', meldt Kronen Zeitung.

"Het klonk als een explosie", zei een van hen. Hij zag een schutter door de straten rennen, terwijl die wild om zich heen schoot. "Hij bleef wild schieten, tot de politie kwam en ook schoot."

Rutte: 'Vreselijke aanslag'

Premier Mark Rutte heeft zojuist via Twitter zijn Oostenrijkse collega's medeleven betuigd: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore