Ravage na aardbeving

3-jarig meisje gered uit puin Izmir, 65 uur na aardbeving

02 november 2020 09:03 Aangepast: 02 november 2020 09:05
De driejarige Elif werd ruim 65 uur na de beving levend gevonden. Beeld © Getty

Reddingswerkers in de Turkse stad Izmir hebben een 3-jarig meisje levend onder het puin vandaan gehaald. Afgelopen vrijdag was er een heftige aardbeving waardoor zeker twintig gebouwen instortten.

Het meisje is inmiddels herenigd met haar familie. De reddingsactie werd live op televisie uitgezonden. "Ik ben enorm blij. Moge God de redders zegenen. Ik ben nu weer verenigd met Elif en ze zal snel haar moeder en zussen ook weer zien", zegt de oma van het meisje tegen lokale media. De moeder en zussen van het meisje werden al eerder gered.

Dodental loopt op

Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden onder het puin. Het dodental na de aardbeving is inmiddels opgelopen tot zeker 79 mensen. Op het Griekse eiland Samos overleden ook twee mensen als gevolg van de aardbeving op de Egeïsche Zee.

Inci (16) werd gered en ontmoette de vrouw die daarvoor zorgde:

De 16-jarige Inci werd na 17 uur uit het puin gered na een aardbeving in het Turkse Izmir. In het ziekenhuis ontmoet ze haar redder, die hoopt dat ze snel uit het ziekenhuis komt om viool voor haar te spelen.

Een paar uur voor de driejarige Elif werd gered, wisten reddingswerkers ook een 14-jarige jongen levend te bevrijden. Hij werd direct naar de eerste hulp gebracht. Volgens de Turkse staatsomroep Anadolu zijn er sinds de beving vrijdagmiddag 105 mensen gered.

De aardbeving van vrijdag had een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Ze vond rond 11.50 uur plaats op de Egeïsche Zee tussen Griekenland en Turkije.

De beving veroorzaakte op zee een kleine tsunami die aan de kust van beide landen voor overstromingen zorgde. Na de aardbeving zijn er al meer dan 1000 naschokken geregistreerd. 42 naschokken hadden een kracht van meer dan 4.0 op de schaal van Richter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Turken leven op straat na aardbeving: 'We zijn bang'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore