Laatste wens

Weduwe Sean Connery: 'Hij is gegaan zoals hij wilde'

01 november 2020 11:17 Aangepast: 01 november 2020 11:19
Sean Connery en zijn vrouw in 2010. Beeld © Getty Images

Sean Connery is gisteren vredig en 'zonder gedoe' overleden. Volgens zijn weduwe Micheline Roquebrune is dat precies zoals de 90-jarige acteur wilde, vertelt ze in een interview.

Tegen de Daily Mail zegt Roquebrune dat Connery de laatste jaren van zijn leven met dementie kampte. "Dat eiste zijn tol. Zijn laatste wens om zonder gedoe heen te gaan, is vervuld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sean Connery: dé James Bond die bijna geen James Bond was

De 91-jarige kunstenares, die sinds 1975 met de acteur getrouwd was, zegt dat de laatste jaren niet makkelijk waren voor haar man. "Het was geen leven voor hem. Hij kon zich op het laatst niet meer uitdrukken. Gelukkig is hij in zijn slaap gestorven en was het heel vredig. Ik was de hele tijd bij hem en hij was er gewoon ineens niet meer. Het was wat hij wilde."

Roquebrune gaat haar echtgenoot enorm missen. "Het gaat heel zwaar worden zonder hem, dat weet ik. Maar het kon niet eeuwig doorgaan en hij is vredig heengegaan."

Sean Connery: van arme Schotse jongen tot Hollywood royalty

RTL Boulevard maakte deze video over het leven van de acteur.

Connery behoort al meer dan een halve eeuw tot de bekendste acteurs ter wereld. Zijn grote doorbraak kwam in 1962 met de eerste Bond-film, Dr. No. Hij speelde zes keer Ian Flemings geesteskind en kwam in 1983 nog eens terug als 007 in de onofficiële Bond-film Never Say Never Again van een concurrerende filmmaatschappij.

Na zijn laatste Bondfilm speelde hij onder meer in Highlander, The Name of the Rose, The Hunt for Red October, Robin Hood: Prince of Thieves en The Rock. Connery kreeg in 1988 een Oscar voor beste mannelijke bijrol in The Untouchables. In december 1999 werd hij in Berlijn op het Europese Filmfestival gekozen tot beste Europese acteur voor zijn rol in Entrapment. De Britse koningin Elizabeth II sloeg hem een jaar later tot ridder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bond-collega's rouwen om overlijden Sean Connery

De knappe vrouwenversierder in de Bondcyclus speelde in latere films steeds vaker de rol van mentor van een jongere held. Zo was hij in de Indiana Jones-films te zien als de vader van Indiana Jones (Harrison Ford).

Hoewel Connery op het scherm vaak een charmeur speelde, bleef hij in het echte leven tientallen jaren trouw aan zijn tweede vrouw. Hij trouwde in 1975 met de Franse kunstenares Micheline Roquebrune. Met zijn eerste vrouw, de actrice Diane Cilento, heeft hij een zoon, de acteur Jason Connery. Die noemde het overlijden van zijn vader een verlies voor iedereen in de wereld die genoot van zijn werk als acteur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore