Terreur

Derde arrestatie om aanslag op kerk in Nice

31 oktober 2020 11:03 Aangepast: 31 oktober 2020 11:27
De kerk in de Nice waar het drama gebeurde.

De Franse autoriteiten hebben een derde persoon aangehouden vanwege de aanslag op een kerk in Nice. Het gaat volgens een ingewijde om een 33-jarige man. Hij zou aanwezig zijn geweest toen de politie een inval deed in de woning van een andere verdachte.

In Nice vielen donderdagochtend drie doden toen een Tunesiër mensen aanviel in een kerk. Hij was gewapend met een mes en zou 'Allahu akbar' (God is de grootste) hebben geroepen. De politie schoot de dader neer. Hij ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanslag Nice: 'Een vrouw schreeuwde: rennen, er worden mensen neergestoken'

De autoriteiten arresteerden op de dag van de aanslag al een 47-jarige man. Hij zou contact hebben gehad met de dader. Gisteren volgde de arrestatie van een 35-jarige man uit de Franse kuststad, die de Tunesiër een dag voor de aanslag ontmoet zou hebben.

De derde arrestatie, die van de 33-jarige man, vond naar verluidt direct daarna plaats. "We zoeken nog uit wat zijn rol was", aldus de bron.

Reeks aanslagen

Frankrijk gaat gebukt onder een reeks islamitische aanslagen, nadat twee weken geleden de vlam in de pan sloeg toen een leraar op straat werd onthoofd door een terrorist. Die wilde wraak nemen omdat hij gehoord had dat de leraar in de klas spotprenten van Mohammed had laten zien als onderdeel van een les over vrijheid van meningsuiting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore